Fietsen langs de frontlijn van de eerste wereldoorlog: Verdun - Bazel

  Maastricht - Poulleur
 
2014-05-29>>  

2014-05-28

Van 28 mei tot en met 11 juni fietste ik van Maastricht naar Bazel. Vorig jaar deed ik het eerste deel van de de fietsroute van Kees Swart langs het front van de Eerste Wereldoorlog, van Nieuwpoort naar Verdun. Dit jaar het tweede deel. Als aanlooproute gebruike ik deel 1 van de gids Langs Oude Wegen van Sweerman en van Rossum.

Aanlooproute: Maastricht - Romagne-Sous-Montfaucon

4 jaar geleden fietste ik dezelfde route in omgekeerde richting. Toen had ik echter al 3000 kilometer in de benen en verbaasde ik me over het gezwoeg van de fietsers op weg naar het zuiden die me tegemoet kwamen. Nu zat ik in hetzelfde schuitje. De eerste dag al volop klimmetjes, en vaak zeer steile zoals die in Oud-Limbourg. Dat was wel weer even wennen en ik moest regelmatig passen....

De camping in Poulleur was een volledig Nederlandse aangelegenheid, zowel qua eigenaars als gasten. De spaghetti die ik er at was niet erg voedzaam en leek nog geen grammetje vet te bevatten. Daarop zou ik de volgende dag zeker niet naar Bastogne kunnen fietsen.
Op het trekkersveld nog een paar fietsers, maar helaas niet van het gezellige soort. Een tent als een kasteel, peperdure fietsen en een uitrusting alsof ze zo uit een Bever catalogus kwamen stappen. Het stel gunde me geen blik waardig :-(Klik op thumb voor grotere foto!

 

 

© gerard@kw.nl
Het eerste deel van de route: Nieuwpoort - Verdun
mijn fotostream
mijn foto's op Flickr


free counters